onsdag 18 mars 2015

Nytt kallt krig – gamla dumheter

(Minns ni hur galet det kan gå? Colin Powell gör det)

I dag offentliggjorde SÄPO att det största säkerhetspolitiska hotet mot Sverige under förra året var Ryssland. Förhoppningsvis kan Sverige ta sig en rejäl funderare på den här NATO-utredningen och våga inse att Putin inte går att krama bort. I skenet av SÄPO:s rapport borde också några saker klargöras: Först och främst ska man dra en lättnadens suck över att Feministiskt initiativ inte sitter i riksdagen. När det gäller inrikespolitik må de vara riktigt klantiga, men i utrikesnämnden skulle de vara direkt farliga för landets säkerhet.

Det är också ett nytt kallt krig, och inte alls som det var på 1980-talet. Det är därför vi inte ska leka ”moralisk stormakt” som många inom vänstern vill, och vi ska inte heller tro att ”bomber löser allt” som vissa borgerliga hävdar. För den med dåligt minne borde dra sig till minnes Socialdemokratins hyllande av Robert Mugabe eller Irakkriget när vissa svenska debattörer lät som ett eko av Fox News.

Irakkriget var dåligt genomfört, introducerat på falska premisser och en rent allmän katastrof. Med bonusen att världen blev kvitt Saddam Hussein.  

Upprepa helt enkelt inte gamla dumheter. Det blir tröttsamt i längden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar