onsdag 8 april 2015

Edit – Opartiskt, SVT?


Sveriges Television har ofta hög svansföring. De anser sig vara opartiska och inte ta politisk ställning, vilket är intressant då gamla medarbetare alltsedan Åke Ortmark har hävdat att det alltid slår över till vänster. Deras nya satsning Edit.se som ska vara ” SVT:s mötesplats för alla oss på nätet som intresserar oss för aktuella frågor” anser de själva också vara opartisk. Även när de mest talar identitetspolitik och ser ut som den av Aftonbladet och LO finansierade webbsidan Politism.

En åsikt som delas av Politisms chefredaktör Eric Rosén:Men SVT anser nog trots allt att den är opartisk och ”Caesars hustru får aldrig misstänkas”. Vi andra som gärna haft mer pengar till omvärldsbevakning med korrespondenter får helt enkelt hålla klaffen. För vi förstår tydligen inte vad opartiskhet är och alltmedan SVT-aversionen växer kan Edits trendiga skribenter i alla fall glädjas åt att de kommer konkurrera med läsare av Nöjesguiden, Politism och Nyheter24.

Sålunda behövs det verkligen en till vänstersida för vi vet ju alla att det är läsare av sådana sidor som betalar TV-licens och som röstar i valen….


Grattis SVT för att ytterligare ha urholkat förtroendet för Public Service. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar