fredag 5 juni 2015

Har SD rekryterat på Aftonbladet och Nyheter24?


Visste ni att Sverige är ett fruktansvärt land och att den svenska nationalsången närmast är att likna vid de tyska nazisternas kampsång Die Fahne hoch? Det är i alla fall det intrycket man får om läser Somar al Naher på Aftonbladets ledarsida och Malin Wigen på Nyheter 24 så här dagen innan nationaldagen.

Två artiklar som visar att skribenterna är politiska dvärgar.

Somar al Naher är höggradigt förbannad över att – hör och häpna – det ska ses som något speciellt att få svensk medborgarskap. Att nya medborgare ska bjudas in till en liten ceremoni och känna sig utvalda är helt enkelt för jävligt, då det finns de som inte anses ha fullgoda asylskäl och därför får avslag på sina ansökningar. Hon skriver dock själv att Sverige ”tvångsutvisar” flyktingar varje år, men det handlar om att individer som inte anses ha fullgoda asylskäl får avslag på sina ansökningar.

Rätt ska vara rätt, även i känslomässiga krönikor.   

Malin Wigen är reporter på Nyheter 24 och ondgör sig i en artikel över den svenska nationalsången ”Du gamla du fria”. Wigen är också ett historiskt geni för hon ser i folklivsforskaren Richard Dybecks dikt från 1844 allt som är dåligt med det svenska samhället. När man sjunger ”jag vill leva jag vill dö i norden” ska man tydligen tänka på regeringen Reinfeldts FAS3, och detta trots att Norge – ett annat land i norden – under denna tid styrdes av en rödgrön koalitionsregering.

Det går att dra två slutsatser av detta: Kanske är Somar al Naher och Malin Wigen valarbetare utsända av Sverigedemokraterna eller också är det två skribenter som inte riktigt tänkte hela vägen när de skulle skriva om nationaldagen?

Detta arma land, för att parafrasera August Strindberg, verkar ha den journalistkår vi förtjänar.


(David Lindén)   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar