söndag 13 september 2015

Gränsen går vid Buchenwald

(Ett av Buchenwalds bevarade vakttorn)

Ingen har missat att det pågår en flyktingkris i världen och ingen har missat att Europa bevittnar den största flyktingvågen sedan andra världskriget. Den tyska förbundskanslern Angela Merkel har gått i bräschen för att visa att EU ska vara en öppen union, men det verkar som Tyskland trots att det är en av unionens framgångsekonomier behandlar detta lika tafatt som sina unionskollegor.

Ett tecken på detta är att (KZ) Buchenwald öppnats upp som flyktingboställe. Alltså koncentrationslägret Buchenwald, där ungefär 56 000 människor dödades mellan 1937 och 1945. Att öppna upp detta läger som bostäder är inte bara oetiskt, utan också en skrämmande illustration på hur handfallen man är inför flyktingströmmarna.

Men lyckligtvis bor inte fångarna – förlåt flyktingarna – i lägrets baracker då majoriteten av dessa förstördes vid krigsslutet. De bor istället i SS gamla vaktkvarter som ligger utanför själva lägret. Alltså i SS – de som skötte koncentrationslägret och stod för dödandet – gamla vaktkvarter.

Aftonbladet skrev om detta och visar det sig vara en påhittad nyhet är ingen gladare än undertecknad.


David Lindén  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar