onsdag 23 september 2015

Tur att judar inte är negrer?


De som följer nyheterna har inte missat att det nya svarta - ursäkta skämtet - är att ha nolltollerans mot rasism, vilket bara är att applådera om man är konsekvent. Men det är inte TV4. Louise Andersson Bodin fick löpa gatlopp för att hon använt uttrycket ”neger”, men rapparen Dani M får medverka i Lugna Gatan trots att han sprider antisemitiska konspirationsteorier. Enligt TV4 är dessa nämligen hans ”privata åsikter” och han är ju en så ”fantastisk artist”.

Själv försöker Dani M försvara sig och det i ett svar som hade varit underhållande satir. Men nu är det inte det och det förtjänar därför inte att brytas ned i detaljer. Den som vill veta mer om Bilderberg kan läsa denna artikel i Dagens Industri där undertecknad kommenterar vad gruppen faktiskt är.

En tidskrävande form av studiecirkel.

Förvisso finns det invändningar mot att kräva att alla artister ska vara snövita medborgare. Både Bodin och Dani M bjuds inte in på grund av sina politiska åsikter. De är där som tränare respektive artist. Resonemanget att de måste stå till svars för varje aspekt av sina liv och inte för sina huvudsakliga yrkesgärningar kan dessutom ses som början på en farlig väg att vandra. För var ska gränsen gå? 

Det bästa är att se dem som artister och högaktningsfullt strunta i deras försök till samtidsanalyser.  

Men faktum kvarstår. TV4 verkar lida av dubbelmoral. Det är fel att säga ”neger” och det är helt okej att hävda att judar dominerar världen.

Vad kan det bero på? 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar