tisdag 13 oktober 2015

14 åringar i andra klass?


(En komedi som blivit verklighet?)

Stundom tangerar samtiden skratt och gråt samtidigt. I går var det galan ”Sverige tillsammans” där chefen för myndigheten för Levande historia, Ingrid Lomfors, på allvar påstod att det inte finns någon inhemsk svensk kultur. I dag är det utbildningsminister Gustav Fridolin som anser att man kan placera nyanlända 14 åringar i andra klass. I andra klass.

Minns ni skolan? När man fick byta om med högstadieelever på gymnastiken. Det tyckte i alla fall en boknörd som jag var läskigt. Men vi har ”läget under kontroll” som vår statsminister har sagt. Gång på gång.

Självfallet är det bra att Sverige har en generös flyktingpolitik. Men en fråga gnager: hur många kommer tycka det är okej att ha sina barn i samma klass som sex år äldre elever, och hur många kommer tycker att dagens flyktingpolitik är väl skött och väl administrerad. Det sistnämnda är nämligen viktigast, för en gång i tiden brukade just den svenska staten anses vara väl administrerad.


Men det är väl numera ett ämne för historieböckerna.  För övrigt är bilden från filmen Billy Madison med Adam Sandler. En amerikansk slapstick komedi om en vuxen person som ska gå om hela skolan. 

En komedi alltså. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar